Batonul proteic de ciocolată fără coacere
Menținerea unui stil de viață sănătos este mult mai ușoară atunci când ai mereu gustări sănătoase la îndemână. Așa că nu vei rata niciodată când simți nevoia de ceva gustos sau când corpul îți spune că are nevoie de energie suplimentară.
Fă aceste batoane proteice de ciocolată fără coacere în weekend și vei avea gustare sănătoasă pentru zilele următoare.
Rețeta este foarte simplă, deci hai să începem imediat!
Mod de preparare
1. Lasă curmalele - fără sâmburi - să stea timp de 10 minute în apă fierbinte.
2. Apoi, scurge bine și adaugă-le împreună cu celelalte ingrediente într-un robot de bucătărie.
3. Mixează la viteză mare până obții o compoziție compactă. Pot rămâne câteva bucăți mai mari, pentru o textură mai crocantă, dar nu ar trebui să fie bucăți mari de curmale.
4. Este important ca "aluatul" să fie bine compact. Poți testa acest lucru prin modelarea unei bile. Se ține totul bine împreună? Atunci poți presa compoziția în formă de prăjitură. Dacă este prea sfărâmițat, adaugă puțină apă sau lapte de migdale și mixează din nou.
5. Așază o tavă de copt cu hârtie de copt și toarnă "aluatul" în ea. Apasă cu degetele pentru a obține un strat de aproximativ 1 cm grosime.
6. Pune la frigider timp de aproximativ o oră.
7. Apoi, scoate hârtia de copt din formă și așază-o pe o suprafață plană. Folosește un cuțit pentru a tăia 6 bucăți din compoziție.
8. Păstrează-le într-o cutie Tupperware în frigider pentru a le menține proaspete și delicioase pentru mai mult timp.
9. Gata!
Valoare nutrițională per bucată
- Energie - Kcal: 126,7
- Grăsimi: 7,6g
- Carbohidrați: 7,0g
- Fibre: 2,4g
- Proteine: 6,5g