Timp de citire : 2 min
8 beneficii sănătoase ale migdalelor
De migdala este una dintre cele mai sănătoase nuci din lume. Migdalele sunt o sursă excelentă de proteine, fibre, magneziu, conțin multă vitamina E și grăsimi nesaturate sănătoase. În acest articol, 8 motive bune să mănânci mai des migdale.
Ce sunt migdalele?
Migdala (Prunus dulcis) nu este de fapt o nucă, ci sămânța copacului de migdal și face parte din aceeași familie cu caisele și piersicile. Ele sunt cultivate în țări precum Australia, Spania și Italia, dar cea mai mare parte a producției mondiale provine din SUA, în special din California.
Există migdale amare și dulci. Cele dulci se pot consuma, în timp ce varianta amară este adesea folosită pentru producerea uleiului.
De ce sunt migdalele sănătoase?
Iată 8 caracteristici sănătoase și beneficii ale migdalelor:
1. Scade Foamea
Migdalele conțin multe fibre, grăsimi sănătoase și proteine, ceea ce asigură o bună sățietate. Consumul câtorva mânje de migdale ca gustare poate reduce semnificativ senzația de foame.
2. Ajută la Pierderea în Greutate
Și nu doar datorită sățietății bune. 10-15% din caloriile din migdale nu sunt absorbite de organism, astfel că, practic, consumi mai puține calorii.
3. Benefic pentru Inimă
Migdalele reduc colesterolul LDL (rău) din sânge și scad riscul de boli cardiovasculare.
4. Bună Digestie
Intestinele sănătoase contribuie la o stare bună de sănătate. Migdalele stimulează funcționarea intestinelor și hrănesc bacteriile bune din sistemul digestiv.
5. Sursă de Magneziu
Migdalele reprezintă o sursă excelentă de magneziu, un mineral indispensabil implicat în sute de procese din organism.
6. Îmbunătățește Tensiunea Arterială
Pe lângă magneziu, migdalele conțin și o cantitate semnificativă de potasiu, având astfel un efect benefic asupra tensiunii arteriale. Acest lucru se datorează faptului că potasiul contracarează efectul crescut al sodiului (sare) asupra tensiunii arteriale.
7. Protejează împotriva Diabetului
Nucile, cum ar fi migdalele, conțin relativ puțini carbohidrați și multe fibre, având astfel un efect favorabil asupra nivelurilor de insulină și glicemiei.
8. Vitamina E
Migdalele sunt cea mai bună sursă de vitamina E din lume. Vitamina E este denumirea colectivă pentru un grup de antioxidanți puternici care protejează organismul împotriva diferitelor boli și afecțiuni.
Concluzie
Migdalele reprezintă o gustare excelentă. Le poți consuma ca gustare, dar sunt folosite și în diverse forme, precum pastă de migdale, făină de migdale (pentru copt) sau lapte de migdale, de exemplu pentru prepararea unui smoothie bogat în proteine.
Migdalele sunt delicioase, sănătoase și cu siguranță o adăugare sănătoasă la dieta ta.