Timp de citire : 2 min

8 beneficii sănătoase ale migdalelor

23 september 2019|Nutriție

De migdala este una dintre cele mai sănătoase nuci din lume. Migdalele sunt o sursă excelentă de proteine, fibre, magneziu, conțin multă vitamina E și grăsimi nesaturate sănătoase. În acest articol, 8 motive bune să mănânci mai des migdale.

Ce sunt migdalele?

Migdala (Prunus dulcis) nu este de fapt o nucă, ci sămânța copacului de migdal și face parte din aceeași familie cu caisele și piersicile. Ele sunt cultivate în țări precum Australia, Spania și Italia, dar cea mai mare parte a producției mondiale provine din SUA, în special din California.

Există migdale amare și dulci. Cele dulci se pot consuma, în timp ce varianta amară este adesea folosită pentru producerea uleiului.

De ce sunt migdalele sănătoase?

Iată 8 caracteristici sănătoase și beneficii ale migdalelor:

1. Scade Foamea

Migdalele conțin multe fibre, grăsimi sănătoase și proteine, ceea ce asigură o bună sățietate. Consumul câtorva mânje de migdale ca gustare poate reduce semnificativ senzația de foame.

2. Ajută la Pierderea în Greutate

Și nu doar datorită sățietății bune. 10-15% din caloriile din migdale nu sunt absorbite de organism, astfel că, practic, consumi mai puține calorii.

3. Benefic pentru Inimă

Migdalele reduc colesterolul LDL (rău) din sânge și scad riscul de boli cardiovasculare.

Gustare sănătoasă

Bun pentru drum, la muncă și mereu în sertarul cu gustări. Bara de proteine Orangefit este gustarea sănătoasă ideală. Încearc-o singur!
Comandă Bara de Proteine!