Timp de citire : 4 min
5 motive pentru care alimentele bogate în fibre sunt atât de importante
Fibrele sunt substanțe importante pentru corpul tău și lipsa fibrelor în alimentația ta poate avea un efect negativ asupra sănătății tale. În acest articol discutăm despre importanța unei alimentații bogate în fibre: ce sunt fibrele și de ce sunt atât de importante?
Ce sunt fibrele?
Fibrele alimentare (fibrele) sunt carbohidrați nedigerabili care se găsesc în mod natural în alimentele de origine vegetală. Aceste fibre nu sunt digerate sau absorbite de intestinul subțire și rămân în urma digestiei alimentelor noastre.
Multe alimente de origine vegetală conțin o combinație de diferite tipuri de fibre care au diferite efecte în corpul nostru. Fibrele solubile se dizolvă în apă și au un efect benefic asupra metabolismului nostru. Fibrele insolubile, în special, promovează funcționarea intestinelor și tranzitul intestinal.
- Fibre fermentabile
Fibrele care sunt descompuse de bacteriile din colonul nostru sunt numite fibre fermentabile (prebiotice). Aceste fibre asigură în special un conținut intestinal mai moale și promovează tranzitul intestinal.
- Fibrele non-fermentabile
Fibrele care nu sunt descompuse sau absorbite de corpul nostru sunt fibrele non-fermentabile. Aceste fibre reduc colesterolul, promovează tranzitul intestinal și au un efect de sațietate (induc o senzație de plenitudine).