Timp de citire: 5 min

11 sfaturi împotriva foamei și episoadelor de mâncat compulsiv

1 juli 2021|Nutriție

Je încerci să slăbești sau să iei în greutate în mod sănătos. Sau poate pur și simplu vrei să-ți menții greutatea actuală. Foamea și episoadele de mâncat compulsiv pot face viața destul de dificilă uneori! Ispita este adesea mare, iar atunci când cedezi, te gândești rapid după „de ce am mâncat asta?' 😭

Noroc că poți să ții foamea sub control și să previi episoadele de mâncat compulsiv cu ajutorul unei alimentații sănătoase. Îți oferim 11 sfaturi astfel încât să poți începe imediat.

1. Consumă mai multe fibre

Consumul de alimente bogate în fibre menține nivelul zahărului din sânge stabil și are un efect benefic asupra hormonilor de sațietate. Alimentele bogate în fibre sunt fundamentul unei alimentații sănătoase. Acestea conțin multe substanțe nutritive precum vitamine, minerale, antioxidanți și alte nutrienți care nu numai că țin foamea sub control, dar și îți îmbunătățesc sănătatea.

Exemple includ legumele, fructele, ovăzul, produsele integrale, cerealele integrale, fasolea, lintea și leguminoasele.

    2. Bea mai multă apă și ceai verde

    Mulți oameni confundă setea cu foamea și încep să caute ceva de mâncare, în timp ce, de fapt, sunt doar deshidratați. Prin urmare, atunci când simți foame sau poftă, bea mai întâi câteva pahare mari de apă. De multe ori, asta este suficient!

    De asemenea, ajută să bei mai multă apă sau ceai verde în jurul meselor tale. Consumul de apă înainte de masă poate ajuta la prevenirea consumului excesiv de alimente. Și ceaiul verde după masă crește senzația de sațietate și îți conferă astfel o senzație de plenitudine.

      3. Consumă mese complete

      Consumul de mese (prea) mici și gustări mici poate crește pofta de mâncare. În schimb, alege mese complete care nu conțin doar proteine, ci și carbohidrați (bogate în fibre) și grăsimi sănătoase.

      Acestea satisfac mai bine, controlează senzația de foame și previn fluctuațiile majore de energie. Asigură-te că mănânci regulat cantități adecvate de legume, fructe, fasole, nuci și semințe :)

      Shake-ul nr. 1 pentru regim

      Orangefit Diet este shake-ul nostru complet de masă. Conține toți nutrienții de care ai nevoie să-ți ții burta fericită pentru ore în șir.
      Comandă Diet!

      4. Evită alimentele declanșatoare

      Produsele procesate și alte alimente de fabrică apelează la nevoia noastră naturală pentru dulce, sărat și gras. De aceea, deseori este dificil să le eviți sau să le consumi în cantități moderate.

      Reziști tentației de a mânca doar un biscuite sau o mână de chipsuri? Atunci nu este o problemă. Însă, dacă înghiți două batoane de ciocolată sau un pachet întreg de biscuiți după prima îmbucătură, cel mai bine este să eviți complet aceste produse și să nu le aduci în casă.

        5. Recunoaște foamea reală

        Simți nevoia de mâncare? Ai o poftă puternică de ciocolată sau, dimpotrivă, poftă de ceva sărat? Fă-ți un moment pentru tine și întreabă-te dacă ai cu adevărat foame sau dacă pur și simplu vrei să mănânci ceva gustos.

        Mulți oameni au dificultăți în a distinge senzația de foame reală. Semnalul pe care îl primesc adesea nu este foame fizică, ci dorința mentală de a mânca, care poate apărea dintr-un sentiment de neliniște, plictiseală, frustrare, tristețe, teamă sau o stare de depresie.

        Pofta mentală apare adesea brusc. Stând puțin și gândindu-te la asta înainte de a deschide frigiderul, poți face distincția și poți amâna mâncatul până când vei simți cu adevărat foame.

          6. Mănâncă la ore regulate

          Corpul tău apreciază regulile. Dacă mănânci la ore fixe, corpul tău va începe să ceară mâncare la acele ore. Acest lucru este valabil și pentru momentele în care ronțăi ceva sau când stai în fața televizorului cu un pachet de chipsuri. Îți recunoști aceste momente? Încearcă să înlocuiești acele momente de gustare cu ceva sănătos sau să faci altceva, astfel încât dorința de gustare să dispară.

            7. Consumă suficiente proteine (proteine)

            Proteinele sunt importante pentru mușchii tăi și nu conțin atât de multe calorii. Prin urmare, sunt potrivite ca gustare. Gândește-te la produse bogate în proteine, cum ar fi un shake proteic și iaurt.

              8. Bea cafea (fără cafeină)

              Cafeaua nu numai că poate ajuta organismul în arderea grăsimilor și îmbunătățirea performanțelor sportive, ci poate și să țină foamea sub control. De asemenea, poate reduce semnificativ pofta de mâncare și să inhibe senzația de foame.

              Gustare sănătoasă

              Bun pentru drum, la muncă și mereu în sertarul cu gustări. Bara de proteine Orangefit este gustarea sănătoasă ideală. Încearc-o singur!
              Comandă Bara de Proteine!