În primul rând, este întelept să te cântărești regulat. Ideal este să câștigi în greutate suplimentară între 0,5 și 1,0% din greutatea totală a corpului tău pe lună. Cântărește-te întotdeauna pe aceeași cântar și preferabil dimineața, după ce ai mers la toaletă.
4. Mișcă-te mai mult
Antrenamentul combinat cu alimentația corectă (bogată în proteine) te ajută să construiești mușchi și să limitezi depozitarea grăsimilor la minimum. Asigură-te, prin urmare, că te miști regulat și încearcă să faci eforturi maxime câteva zile pe săptămână.
5. Stabilește un plan
Indiferent dacă vrei să slăbești sau să iei în greutate, un plan este jumătate din muncă. Formulând obiective, șansele de a nu te supraalimenta sunt mult mai mari. Caută un dietetician sau un antrenor alimentar care să se potrivească cu tine și stabilește împreună un plan alimentar.
Antrenându-te în mod regulat, corpul tău consumă mai multă energie. Astfel, va trebui să mănânci mai mult decât ești obișnuit. Aplicații utile pentru a-ți urmări aportul caloric sunt MyFitnessPal și Fatsecret. Poți să faci asta timp de câteva săptămâni pentru a avea o imagine clară a caloriilor pe care le consumi zilnic. Apoi poți să te oprești dacă îți pare prea "problematic".
6. Adaugă grăsimi sănătoase la dieta ta
Grăsimile conțin mai multe calorii (9 kcal pe gram) decât carbohidrații și proteinele (4 kcal pe gram). Consumă produse bogate în grăsimi și aportul tău caloric va crește. Ai în casă alimente preferate pentru creșterea masei musculare, cum ar fi avocado, măsline, nuci, semințe, pastă de nuci, nucă de cocos și lapte de cocos. Nucile sunt o gustare simplă și delicioasă în tot felul de mâncăruri, iar avocado, nucă de cocos și/sau pastă de nuci pot fi ușor adăugate la mesele tale și la smoothie-urile bogate în proteine.